loving couple

Daisypath Anniversary tickers

~EN HUBBY & MY SUNSHINE~

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 30, 2009

...KISS...

haluuu...emm...kat cni saya tlh letakkan satu video untuk tontonan semua...i like so much this video...so sweet n sedih siot...sob...sob...tisu b...korang pun sebelum tgk sediakan tisu ek..


video

amacam? ada y merah idung? merah mata? huhuhu

cuti ke?

yuuhuuu....today is thursday, that's mean tomorrow is friday...our weekend holiday...tomorrow also labour day, so, saturday still holiday!! oyeaaa!!!!

today actually da ramai yang cuti...maklumlah bukan senang bekerja di TTC nih nak dapat cuti yang direct 2 hari...kiranya miracle of the year la...kemanakah saya mau pergi sempena cuti nih? mn lagi, balik jengka la...proud to be anak jengka / felda huhuhu...actually plan asal nak balik maokil, kg en hubby tapi tetiba plan berubah coz ada perkara x dpt di elakkan...ceh!...

oleh kerana ari ni cam sunyi coz cik mawar saya sudah bercuti ke JB so boring xde gosip2 maka sy ambil cuti 1/2 day huhuhu...nak balik awal ma...en hubby pun da ada kt ajil nih, dia cuti awal so ptg ni gerak sama en hubby la...nasib baik xyah drive hahaha...



(gambar syok sendiri...huhuhu)

apa plan ek kat jengka nanti? emm....soalan yang susah nak d jawab huhuhu...oleh kerana labour day abang long saya pun katanya nak balik jengka gak...x sabar nak jumpa baby dia c ilham yang gemok gedempol tuh...comel...jaga2 ilham mak teh mau gigit hahaha...


Monday, April 27, 2009

bola sepak VS af

apakah maksud di sebalik tajuk itu? emmm.......nak pk bersama? maleh! hehehe....actually, sabtu malam lepas, sy terlibat dgn jamuan 'lorong umah'...kui3...jamuan ni di anjurkan kaum2 ibu ( jiran2 sy ah tu). saje suke2...dorng nih rajin masak, so masing2 kumpul menu then makan...kiteorg remaja2 bujang (remaja ke? bujang ke?...ahhh...pedulik!) ada gak tolong2...umah bujang sebelah tolong goreng keropok then umah sy tolong goreng begedil...nyum3 sedap...!

malam tuh byk makanan...ada soto, nasi goreng, sate n mcm2 lagi la...nak d jadikan cerita supaya sma ngan tajuk d atas, masa jamuan tuh ada 2 tv y d bawa kuar...tv ke-1, di sponsor oleh kak ain. tv nih tuk AF. byk set2 perempuan dok belah ni. tv ke-2 di sponsor oleh sobri, ha...y nih channel bola sepak. malam tuh game selangor vs kelantan..emmm...kat area base camp ni majority org kelantan so meriah la mlm tu..y nih tv tuk lelaki...

saya tgk mana? memula game bola dok dpn tv mkn situ...layan gak la...tapi bila makin ramai laki so dok blakang la...last2 dok tgh2, bersembang hahaha....agak2 dah kenyang tahap melampau, sy n bebudak umah balik then sy sambung tgk bola kat umah...nasib ah umi...terpaksa la layan gak kekeke...xde la...tv umah ni senang, boleh tukar2 channel...hehehe...

so...sebenarnya nak cite, semangat kaum ibu wat jamuan tuh...dorng nih rajin...maybe sebab jadi fulltime housewife so sekali sekala dorg ada masa la nak wat mkn2 nih...tapi apa pun memang best ah...!!

Sunday, April 26, 2009

sekayu oh sekayu

last friday, ktorg bebudak opis reramai g ber'picnic' d SEKAYU...huhu...sgt seronok...dlm 15 org sume berkumpul...ada bawa tunang, ada bawa wife huhuhu sy gak xleh bawa en hubby joint...keje ma...

saya sebagai organizer, telah menjalankan tugas mengutip duit bermula ari selasa lagi...kekawan memang sporting la...x kisah pun kena bayar brapa...ala..kitorg g cni pun just nak have fun...penat berkeje so kene ada masa rileks gak kan....setuju sume?..mesti c azril x setuju nih...ye ah ari jumaat ari tuh dia kene keje gak hahaha...tapi, ada masa singgah kejap d sekayu untuk mkn then sambung keje blk...sungguh rajin c azril tuh (ntah bila masa berubah ntah kui3)

ari kamis mlm saya, mybest buddies-mawar, azril + kerol g shoping barang2 picnic kat K.T..huhuhu...best wooo...shopping sampai 2 troli...yang penting ayam ek...ye ah seperti y di plan, mau buat BBQ..best...yang sakitnya, bila blk umah wanita2 comel ni gak yeng menggembleng tenaga menyiapkan persiapan tuk esoknya..memerap ayam......huhuhu...cik ita + cik umi pun x ketinggalan terlibat....mcm kenduri kan? ala...bukan selalu pun kan...

pepagi lagi saya n geng rumah da bangun. ye ah nak wat sandwich, nak goreng nasi, nak goreng mihun...huih mcm2 lagi la...lbh kurg kul 9.45am kitorg gerak..hohoho...xcited ah...sesampai je, cr port baekkk punya...tapi jauh, penat jalan huhuhu...dorg lelaki sibuk idupkan api tuk BBQ...tabik ah kerana berjaya!

so, activity cni mandi n makan je la.. .sy mandi bersungguh2 n berjaya menjadi seperti WHALE...kekeke...poknik, pizul, ikhwan dan yang lain2, sume berenang bagai nak rak...mcm x penah jumpa air plak hehehe...dari pagi sampai ke ptg ktorg lepak ctu...sampaikan bebudak laki stop g smayang jumaat then sambung balik...punya la xnak tinggalkan sekayu tuh...kui3

apa2 pun...picnic ari tuh mmg best...sangat seronok la...emmm....kepada pembaca sekalian, saya saje je tulih pepanjang biar nampak cam hebat sikit entry nih...kalo korg bosan nasib ah kekeke...

Saturday, April 25, 2009

my birthday dream gift

huhuhuhu....mcm dah lama je x melawat this blog...bukan pe...xde masa n malas nak masuk any entry n story...xpe kemalasan ni bukan bersifat kekal kekeke...

actually entry ni adalah sebab saya d tag oleh cik mawar saya..apa itu? lihat d bawah ye...

" make a list of what you want on your birthday
the list should 10 numbers
post the image of this award to your posting
give it to 10 frens of your"

hehehe...birthday saya on september, agak2 bole tercapai ke kalo mintak 10 things nih..huhuhu...jaga2 en hubby, andalah mangsa saya...oyea!!

PERTAMA :
saya mau rumah..hohoho...kalo bole seperti gambar d bawah kekeke



KE DUA :
saya mau set bilik tido..hahaha...this one, mesti la yang selesa
(kalo bole nak katil yang ada tiang 4 tuh, bukan apa boleh gantung langsir...I LIKE... kui3)



KE TIGA :
emmm...saya nak kitchen cabinet set
(baru best nak masak n nak tunjuk skill kat en hubby...aik mcm terdengar2 je, SOTO SATU!!!)



KE EMPAT :
da ada kabinet tapi xde peti aih, x guna no...so bagi peti TANTO SATU!!



KE LIMA :
bila dah sokmo masak, saya mau set meja makan la...
(kawan2 bila dtg umah saya x perlu lagi lapik tin biskut..kekeke)



KE ENAM :
hahaha...saya mau set ruang tamu...mau rilek2 memalam...santai la kata kan...



KE TUJUH:
emmm...saya mau tv plasma...walaupun skarg dah ada tv tapi nak tv plasma gak coz dia kurus...bukan apa, xnak ketinggalan...kang jiran2 punya anak zaman skarang dtg umah x tau beza aquarium or tv kui3




KE LAPAN :
saya mau kete BMW...kenapa? sebab saya suka ...nak kete besar sikit, bukan x sayang my boo myvi tapi nak yang selesa skt...yang penting kaler putih ek...emm...BMW SE ada? kui3..



KE SEMBILAN :
hahaha....saya mau set percutian..kui3...kalo boleh oversea...PARIS...abis org sume ckp paris best so teringin gak ah...EIFFEL, I'M IN LOVE!!



KE SEPULOH :
=) saya mau baby stroller...sgt mau ma...ada sapa2 nak bagi?
NAK SATU!!..huhuhu...

kete baby ni comey...tu yang nak tuh! Adakah itu petanda baik? hahaha...



huh! penat gila nak meng'upload' sume gambar, walaupun tak yah isi gambar pun xpe...ceh...barang2 ni sume untuk org da kawen je...biasa ah...skarang fikiran pasal family je kui3...mesti ada yang cakap boring kan...xpe la masing2 punya dream la kan hhahaha...anyway kalo dapat sume 10 di atas dlm 1 masa...sy maybe pengsan sekejap kot kekeke...

emm...saya mau tag sapa?hahaha bukan sampai 10 pun...org yang saya mau sangat2 tag adalah kak noe...

p/s: kak noe, sila buat ek...selamat maju jaya

Monday, April 20, 2009

biasa je

hohoho....mery cristmas...hahaha...xde la...emm...cam da lm plak x ngadap blog nih...anyway..time to pay kekeke...em..kak noe (bos lab nih) dah pun ada blog sendiri...makin ramai opismate y melibatkan diri dlm ber'blog' nih..huhuhu..padahal kalo ada story kat dlm opis nih bercerita n bising2 gak (sy ngan mawar la tuh kekeke) saje ngada nak masuk dlm blog kekeke...bkn apa kang org kata x update blog plak...(p/s:mdan, bila mau update blog da...)



kahilangan sy beberapa ari ni coz g jumpa suami da...rindu seh!..tapi jumaat boring gak coz dok sensorg ka umah...en hubby keje...layan je la cd ANTM yg bwk sendiri dr ajil nih...nasib baik mlm en hubby ajak nengok midnite, kira berbayar la kebosanan tuh...thanks en hubby coz slalu lyn cik batman nih baik kekeke. syg cuk!...

(gambar hiasan...anggap je la nih dream photo with my hubby...bole ka?)

emmm...minggu ni walaupun ada kat luar terengganu tapi x jalan mn pun, just tgk wyg je lah...nak shopping pun xde mood...window shopping je lbh...nak jumpa cik ema, dia plak blk kampung...cik sue plak bila kol x dpt kui3...saje ah tu sume xnak jumpa saya, tapi bila ada sini mula la sume la ngadu xnak jumpa dorg...hehehe...maap kwn2, jgn amik ati...

ari sabtu ada g kedai accessory kete (brothers), sy rs kedai nih mak sgala accessory kete coz besar sgt n byk menda ada....mcm2 sy nak beli tuk my booo myvi...rambang mata kekeke...bila byk sgt menda nak beli last2 sampai x terbeli pun kekeke..ntah pape kan...ala lain kali ble g lagi...shopping puas2 hehehe

Wednesday, April 15, 2009

QUALITY vs SPUR ROAD

emm...x tau nak ckp ni berita gembira atau sedey..kui3...start semalam saya dah bertukar menjaga quality...bkn lagi dok jaga Spur Road y sentiasa d hati kui3....bukan apa, mesti lepas nih rindu nak bergossip ngan IOW, yang paling sporting, cik hassim...kui3...bos!ada gossip baru ka?masing2 ada kelebihan & kekurangan so sebagai seorg pekerja n bukannya bos (xpe nanti nak bukak company sendiri! nak jd bos plak..kui3..dlm mimpi ), terpaksa la mengikut je...

terpaksa ah blaja sumenya ngan razi...eleh razi kerek ah tu menjadi sifu...huh...xpe la..saya harap dpt bekerja dgn gumbira hohoho...

Tuesday, April 14, 2009

...the real BABY SANI...

ha...ari tuh bg gmba katun kan...ha...skarg nak bg gamba btl plak...

mcm muka daddy dia ah...heheeh...saja nak xpose gambar baby nih..ye ah, nak harapkan baby sendiri blm rezki lagi huhuhu

Thursday, April 9, 2009

SANI jadi AYAH?

hehehe....tanda soal tu bukan bermaksud menolak kenyataan tapi...cam x percaya je...kui3... mengumumkan, semalam bertarikh 8 April 2009, pada pukul 11.15 am, lahirlah seorg baby girl milik sani n his wife (anne)...huhuhu...my best buddies sani nih kekeke....


(sekadar ilustrasi je....don't be mad ek sani hehehe)

emmm...tahniah la ek...ko da jd ayah so perangai da xleh cam budak2 lagi...kang tertukar plak mn ayah mn anak hehehe...moga anak ko membesar dgn sihat dan menjadi anak solehah...amin...

ai...mcm x sabar plak cik batman ni nak ada baby...jeles tau tgk kawan2 dah ada baby...huhuhu blm rezki lagi...Insya Allah kalo ada rezki x kemana kan....doakn tuk cik batman n en hubby ek..
.

Tuesday, April 7, 2009

ladies nite out...

oyea2....hahaha...last nite just nite for the ladies...why?..coz just three of us (mawar, che and me) going to berjinggo + beronggeng...hahaha...xde la happening but it's ok coz da lama ladies x habiskan ms bersama..kui3...cik ita, my housemate pun da lama tak joint berjinggo + beronggeng nih...bz nak kawen ke ta?...windu time dulu2..ceh yg menulis nih cam la single lagi huhuhu....it's ok as long as en hubby give his permission...muahhh!

actually, c che mau tukar her flight ticket so ktorg berdua nih mengambik kesempatan nak ikut kui3...lepas g airport g al-ekhsan, mawar mau survey2 for her new nike snickers but until today still not jumpa the charming one! sabar cik mawar ek, usaha tangga kejayaan...kasut awak nyorok kat JB kot kui3...then the best part for last nite was makan time! Nyum3...makan kat noodle station...apa y best?hahaha...mn ada, just oder air y bukan2 (dont misunderstood k, kat cni air dia mcm2 nama, halal...) n makan + berchit chat....best apa bergosip rahsia wanita kui3...sebelum balik ajil y kucintaik nih, ktorg singgah giant mall (pedulik apa, nak letak gak perkataan mall tuh)...beli brg biasa2 je...saya beli hadiah tuk sani (my best buddies since primary school). he will be a papa in this april...congratulation!!!

opps...walaupun cam boring je bagi lelaki tapi ok la for once a while tuk kiteorg nih y majoritinya kat cni d kelilingi kaum adam...hey! walaupun mlm tadi ladies nite out, ada gak yg lelakinya nak ikut kui3 (sapa?rahsia...kekeke)...daaa....

Sunday, April 5, 2009

AL-FATIHAH AYAHANDA TERCINTA (7TH YEARS)

salam....emm...ari ni genap tujuh tahun pemergian ayahanda tercinta...sedih...setiap tahun kitaorg adik-beradik x pernah lupakan tarikh ni....masing2 saling mengingati...bukan bermaksud hari2 biasa kitorg lupakan ayah tapi tarikh ni adalah tarikh pemergian ayah...ayah meninggalkan kami pada 5 april 2002, pada hari jumaat...

pada masa tuh umur saya baru 20 tahun...rasanya belum puas idup bersama ayah, saya memang rapat ngan ayah, manja ngan ayah, boleh share mcm2 ngan ayah tapi saya redha coz Allah lebih menyayangi ayah...

kalo nak diceritakan segala kenangan bersama ayah mmg byk, tapi nanti akan mengundang air mata saya so cukup la sekadar saya menulis bahawa ari ni genap 7 tahun ayah meninggalkan kami semua...

setiap hari doa untuk ayah semoga Allah tempatkan ayah bersama golongan org2 yang beriman dan di kasihi Allah...

untuk suami yang x pernah mengenali ayah dan sentiasa doakan untuk arwah, terima kasih di ucapkan..

kepada semua pembaca n semua blogger, sudi lah kiranya sedekahkan Al-Fatihah untuk ayahanda saya...jasa semua org hanya Allah yang dapat membalasnya..terima kasih..

semoga roh ayahanda di cucuri rahmat, amin... Al-Fatihah....

Saturday, April 4, 2009

.... =) ...

huhuhu....i'm back from jengka today...em...permulaan utk ari ni x brapa best ah...biasa ah...1st day for this week...pastu byk menyusahkan org lain plak tuh...mintak ampun sume y terlibat huhuhu...

xpe la...ceh mcm xde mood plak nak menaip ek kekeke...emm...pe yg best? just blk tolong mama masak tuk antar surau ah...en hubby pun amik ct gak...mama biasa ah, bila menantu dia blk mcm2 dimasaknya...saya penat tgk en hubby mkn huhuhu....perut jg sikit ek cuk kekeke...xpe maintain lg tuh hahaha.....


jual2...nasi bungkus ada, mihun ada, mee ada...cepat2 sapa mai dulu dia dpt..




angkut jgn x angkut...jgn abis kat diri sendiri dah la....budak kecik tu pun kan leh caya tuh, akai panjang....kena pantau dia tuh...


ni ah budak kecik kat umah saya...c emi...ngah ngontrol macho ke?...huhuhu...lambat lagi emi nak macho kekeke


nih saya punya imam nih...cite2 nak jadi imam kat jengka 3 plak...amin...mudah2an cite2 mulia ni tercapai...doakan yg terbaik!!

friday, en hubby n me with mama going to wet market...haa...ingat lagi ayat mama, "nak mkn apa beli je..." kata2 tuk menantu dia..aik mama, cmn ngan org ni? pilih kasih tul!!.... =) thanks mama time kiteorg balik masak best2...nyumm3...

Wednesday, April 1, 2009

+++mau balik JENGKA esok+++

emm....sok nak blk jengka oyea2...nak jumpa mama...rindu seh!...esok kamis mlm jumaat, mama nak buat makan sikit nak hantar surau...saja sedekah...lagi pun teringat arwah ayah tercinta...isskk..isskk..sedeyy...en zulhaswan pun nak blk jengka gak..yea! boleh jumpa nanti...hehehe....nampaknya en hubby kena jadi wakil family la kat surau nanti, sementara d temani little bro, c emi hehehe...